Kategóriák
Kategóriák
Házhozszállítás

 

Hírlevél
Fizetési megoldás
Termékajánló
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Termék részletek


Kürtőskalács készitő, közepes, 54 cm

Kürtőskalács készitő, közepes, 54 cm
2 590 Ft

Kürtőskalács készitő, nagy

Anyaga: fa, fém

A teljes hossza 54 cm.

A vastagabb fele kb 6cm a vékonyabb 5cm.

A test hossza, sütő felülete 18 cm.

Tisztítása: semleges folyékony mosószerrel mossa el. Ne áztassa!

Ajánljuk: ünnepi alkalmakra, születésnapra, partikra, hétvégi családi vagy baráti összejövetelekre.

Kürtőskalács recept:
A tésztához
1 kg finomliszt
2 db tojás
4 db tojássárgája
12 ek porcukor
2 dkg élesztő
1 kk só (csapott kk)
5 dl tej
12 ek vaj (olvasztott)
A tetejére
1 kg cukor
4 csomag vaníliás cukor
20 g fahéj
20 dkg kókuszreszelék (vagy dió, vagy mandula darálva)

A liszthez hozzáadunk 2 egész tojást, 4 tojássárgáját, 12 kanál olvasztott vajat, 12 kanál porcukrot, 2 dkg cukorral feloldott élesztőt, 1 lecsapott kávéskanál sót és 1/2 l tejet.
A tésztát jól kidolgozzuk, és kelni hagyjuk.
Amikor félig megkelt, szeleteket vágunk, kisujjnyi vastagságúra sodorjuk, és az előre elkészített sütőfára egymás mellé spirálisan rácsavarjuk. A tekerés végén a tésztát az utolsó menet alá visszatűrjük, nehogy a sütéskor letekeredjen a fáról.
A sütőfát előtte olvasztott vajjal kenjük, hogy sütés után könnyen leváljon róla a tészta.
Ízlés szerint normál kristálycukorba vagy vaníliás kristálycukorba hengerítjük, amíg a teljes felülete cukros nem lesz. Ez képezi majd a csodálatos karamellbevonatot a sütés végére.
Faszén parázs felett forgatjuk, amíg a cukor gyönyörű karamellszínű nem lesz. Addigra a tészta is megsül.
Aztán már csak az ízesítés van hátra, a legnagyobb gyönyör az evés előtt. Ízlés szerint fahéjas, kakaós, darált diós porcukorral szórjuk.

Webáruház készítés